Privacy policy

Per 25 mei 2018 geldt overal in de Europese Economische Ruimte (EER) dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG vervangt de ‘Wet bescherming persoonsgegevens’. Het doel van de AVG is individuen controle te geven over de verwerking van hun eigen persoonsgegevens.


Wij raden u aan om ons aangepaste privacy statement zorgvuldig door te lezen. De belangrijkste aanpassingen zetten we alvast voor u op een rij:
• Meer transparantie over de verschillende persoonsgegevens die we verzamelen en voor welke doeleinden we deze verwerken.
• Meer transparantie over gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.
• Verduidelijking over uw rechten en controlemogelijkheden met betrekking tot uw persoonsgegevens.
• Mogelijkheid om contact op te nemen over dit onderwerp.


Privacy Statement


LE VINEUR hecht veel waarde aan het beschermen van uw privacy en de persoonlijke gegevens die u aan ons verstrekt. Daarom leggen we u in dit privacy statement uit welke gegevens we van u verwerken en waarom we dat doen. We houden ons hierbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij raden u aan om ons privacy statement zorgvuldig door te lezen.


Wat zijn persoonsgegevens?


Informatie over personen die hen (direct of in combinatie met andere gegevens) identificeerbaar maakt, noemen we persoonsgegevens. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn: uw (bedrijfs)naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Maar ook de inloggegevens van uw LE VINEUR account en IP-adressen zijn persoonsgegevens.


Van wie verzamelt LE VINEUR persoonsgegevens?


LE VINEUR verkrijgt en verwerkt persoonsgegevens van personen die producten of diensten afnemen, websitebezoekers, of derden die contact opnemen met LE VINEUR. Bijvoorbeeld indien u:
• een bestelling plaatst;
• aangeeft onze nieuwsbrieven te willen ontvangen;
• aan een prijsvraag of promotie deelneemt;
• deelneemt aan enquêtes of (klantpanel)onderzoeken;
• inlogt op uw LE VINEUR account of via social media;
• bij of voor ons werkzaam bent;
• bij ons solliciteert of hiertoe contact opneemt;
• een zakelijke relatie heeft met LE VINEUR;
• uw gegevens invult of achterlaat tijdens evenementen

Contact met LE VINEUR kan plaatsvinden via:
• telefoon;
• schriftelijke correspondentie;
• het contactformulier op LE VINEUR.com
• per e-mail;
• het registratieformulier om onze e-mailnieuwsbrieven aan te vragen;
• een link die is opgenomen in een door ons toegezonden e-mailnieuwsbrief of een andere aan u aangeboden elektronische boodschap.
• Verder is het mogelijk dat uw gegevens bij LE VINEUR terecht komen wanneer wij een ander bedrijf overnemen.

Welke persoonsgegevens verzamelt LE VINEUR?


LE VINEUR verzamelt in elk geval de volgende persoonsgegevens:
• Personalia: uw (bedrijfs)naam, adres, woonplaats, geslacht, (mobiel) telefoonnummer en e-mailadres;
• Bestelgegevens (bijvoorbeeld welke artikelen u bij LE VINEUR bestelt);
• (Interactie)gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, cookie ID’s, surfgedrag en welke pagina’s u bezoekt op www.LeVineur.com , e-mailvoorkeuren voor de e-mailnieuwsbrieven, open- en klikgedrag van de e-mailnieuwsbrieven, voorkeuren/interesses, meningen, het gebruik van social media en contact met de klantenservice).


Op basis van welke grondslag verwerkt LE VINEUR persoonsgegevens?


• LE VINEUR verwerkt persoonsgegevens op basis van de noodzaak daarvan voor de uitvoering van de overeenkomst met haar klanten, bijvoorbeeld gegevens die nodig zijn om uw bestelling op te nemen af te leveren en contact te houden over (de voortgang van) deze bestellingen.
• LE VINEUR verwerkt ook persoonsgegevens op basis van uw toestemming of op basis van een gerechtvaardigd belang van LE VINEUR. Dit gerechtvaardigd belang bestaat eruit dat LE VINEUR haar klanten en websitebezoekers betere aanbiedingen kan doen als zij kan beschikken over gegevens omtrent uw gebruik van de website en uw voorkeuren.
• Ten slotte kan LE VINEUR persoonsgegevens verwerken op grond van een wettelijke plicht.


Voor welke doeleinden verwerkt LE VINEUR persoonsgegevens?


LE VINEUR verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• Het geven van uitvoering aan de overeenkomst tussen LE VINEUR en haar klanten: het verwerken van bestellingen, leveren van bestellingen, informeren over bestellingen;
• Het bijhouden van een klantenbestand voor toekomstige bestellingen;
• Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de websites om optimaal gebruiksgemak te bieden;
• Het uitvoeren van interne (kwaliteits)analyses en productontwikkeling om onze producten en dienstverlening voor u te verbeteren;
• Het informeren over interessante ontwikkelingen, acties en aanbiedingen via verschillende (digitale) communicatiekanalen;
• Het uitvoeren van sollicitatieprocedures.


Om deze doeleinden te realiseren, koppelt, combineert en analyseert LE VINEUR beschikbare (persoons)gegevens (zoals in dit privacy statement benoemd) om zo de meest relevante doelgroepen en segmenten, inhoud, informatie, momenten en kanalen te bepalen en op elkaar af te stemmen. Zo kunnen we het aantal contactmomenten met u beperken. Dit gebeurt in bepaalde gevallen volledig geautomatiseerd.


Bewaartermijnen


LE VINEUR bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om u een goede en zorgvuldige dienstverlening te kunnen bieden en te kunnen voldoen aan uw wensen. Als wij uw gegevens niet meer nodig hebben, worden deze vernietigd.


Verstrekking van gegevens aan derden


• Wij verstrekken uw persoonsgegevens niet aan andere partijen tenzij dit noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van onze dienstverlening/de overeenkomst, of wanneer LE VINEUR hiertoe verplicht is op grond van een wettelijk voorschrift.
• Deze partijen verwerken uw persoonsgegevens alleen op de manier zoals LE VINEUR hen voorschrijft. LE VINEUR verkoopt of verstrekt uw persoonlijke gegevens niet aan derden.


LE VINEUR en andere websites


Op onze website treft u een aantal links aan naar andere websites. Dit privacy statement is niet van toepassing op deze andere websites. LE VINEUR is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop deze websites met uw persoonlijke informatie omgaan. Lees hiervoor het privacy statement, indien aanwezig, van de website die u bezoekt.


Cookieverklaring

LE VINEUR maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat onze website optimaal functioneert. Een cookie kan geen informatie van de harde schijf van de bezoeker halen, of schade aanrichten aan de computer van de bezoeker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, maar slechts machines. Elke bezoeker kan zijn/haar computer zo instellen dat er geen cookies worden geaccepteerd. Hiervoor dient u slechts een simpele wijziging in de instellingen van uw internet browser te maken. Let wel: het uitschakelen van deze cookies vermindert uw surfgemak omdat u formulieren niet meer automatisch door uw browser kunt laten aanvullen.


Beveiliging


LE VINEUR hecht veel waarde aan het beveiligen van persoonsgegevens. LE VINEUR neemt verschillende technische en organisatorische maatregelen om uw gegevens te beschermen. LE VINEUR neemt onder meer maatregelen zoals het versleutelen van financiële gegevens, wachtwoorden en door gebruik te maken van firewalls en veilige servers.


Uw rechten


Als wij uw persoonsgegevens verwerken, dan kunt u een verzoek doen tot inzage van deze gegevens, de gegevens te wijzigen, over te dragen aan een andere partij, te verwijderen of de verwerking hiervan te beperken. Ook kunt u bezwaar maken tegen het ontvangen van informatie van LE VINEUR via telefoon, post of e-mail, tenzij deze informatie noodzakelijk is in het kader van onze dienstverlening aan u. Daarnaast bent u gerechtigd uw toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens in te trekken.


Dergelijke verzoeken kunt u indienen door contact op te nemen met:
LE VINEUR
t.a.v. Privacy Officer
‘s Gravelandseweg 84a
1217 EW Hilversum


Of u kunt een e-mail richten aan: privacyofficer@levineur.com


LE VINEUR streeft ernaar om een verzoek binnen 4 weken te verwerken.


Heeft u ondanks onze zorgvuldige maatregelen een klacht met betrekking tot de wijze waarop LE VINEUR met uw persoonsgegevens om gaat? Dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contact


Wilt u na het lezen van ons privacy statement meer informatie of heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op met onze Privacy Officer via het e-mailadres: privacyofficer@levineur.com


Wijzigingen privacy statement


LE VINEUR behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacy statement. Wij adviseren u dit statement met regelmaat te lezen.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »